bardzo proszę o pomoc w napisaniu wypracowania na temat nowa szkoła- oczekiwania i rzeczywistość. refleksje po 1 mies. nauki mam już początek, ale nie wiem co dalej. błagam niech mi ktoś pomoże!!! może być wymyślone, nie musi być prawdziwe
OTO POCZĄTEK:
Każdemu z nas przejście przez próg nowej szkoły kojarzy się z obawa przed nowymi wyzwaniami i z pytaniem, co teraz z nami będzie. Uświadamiamy sobie ze czekają tam na nas nowi ludzie, nowi nauczyciele, nowe smutki i radości.
Wysłany: 2006-10-08, 04:36 Re: CZY KTOŚ MI POMOŻE???
kornelly napisał/a:
bardzo proszę o pomoc w napisaniu wypracowania
OTO POCZĄTEK:
Każdemu z nas przejście przez próg nowej szkoły kojarzy się z obawa przed nowymi wyzwaniami i z pytaniem, co teraz z nami będzie. Uświadamiamy sobie ze czekają tam na nas nowi ludzie, nowi nauczyciele, nowe smutki i radości.
Kikus zadał dobre pytanie - chcesz żeby ktoś napisał gotowca czy tylko plan i napiszesz sobei sam?
PS: Witamy na forum - mam nadzieję, że to nie jest jedyny powód dla którego tu jesteś i później szybko znikniesz
_________________ Kto rano wstaje ... ten jest śpiący
Wysłany: 2006-10-08, 12:57
kornelly, witamy na forum.
Wiadomo ze ludzie zawsze boja sie w jakies sposob czegos nowego. Zwlaszcza dla mlodych ludzi zmiana szkoly, moze byc czyms przerazajacym.
Akceptacja przez kolegow z klasy to inny wazny punkt. Wiadomo ze musi uplynac jakis czas do pelnej akceptacji.
Kazdy nauczyciel ma swoj sposob nauczania. Do nowych nauczycieli trzeba sie przyzwyczaic.
Byc moze w poprzedniej szkole byl wyzszy poziom nauki i dana osoba bedzie mogla czuc sie pewniej gdy wie ze w nowej szkole sa slabsze wymagania. Problem sie pojawia gdy jest naodwrot.
sam zmienialem szkole i wiem mniej wiecej jak to jest, ale to bylo dawno i juz zapomnialem jakie mialem odczucia, co myslalem, czego najwiecej sie balem, itp.
_________________ Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć milionów to statystyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum