Wysłany: 2008-10-29, 11:48 Telefon na kartę czy abonament?
Odwieczne pytanie, ale jeszcze raz spytam bo mam dylemat.... skłaniam się raczej na prepaida i to takiego z płaskimi stawkami bo aktywacja pakietów i pamiętanie o tym to chyba nie dla mnie
Abonament czy karta?
Proponuję MIXa. Z najniższym abonamentem. Stawki jak na kartę, przychodzi jeden stały rachunek. Podam przykład:
1. Kupujesz mix'a w orange.
2. Rachunek ci przychodzi co miesiąc 25 zł.
3. Do wydania masz na karcie 25 zł.
4. Jeżeli chcesz więcej? MUSISZ kupić kartę. O dowolnej wartości.
Minusy:
- co miesiąc rachunek. Rozmawiasz jak na prepaid. Rachunek musisz zapłacić, bo jak nie zapłacisz do 14 dni PO terminie to ci zablokują rozmowy wychodzące.
Plusy:
- nie musisz pamiętać o ładowaniu konta.
- pakiety i stawki jak w telefonie na kartę.
- łatwa kontrola rachunku. nie wydzwonisz więcej jak masz na koncie. chcesz dzwonić? doładuj konto pre-paidem.
- dobre dla rodziców, którzy dziecku kupują komórkę.
- stały abonament.
W wielkim uproszczeniu - prepaidy są dla ludzi młodych bez stałych dochodów oraz tych ceniących sobie ponad wszystko prywatność, abonamenty dla reszty.
Abonament + polecenie zapłaty w banku to naprawdę fajna rzecz - wiem bo od lat tak mam
_________________ Kto rano wstaje ... ten jest śpiący
Ja mam abonament i nie jestem ograniczony w zadnej sytuacji, w razie jakies powaznej sytuacji nie usyszysz przynajmniej trzech krotkich sygnalow o przypominajacym pustym koncie. Poza tym abonament uczy oszczedzac, i jest tylko dla rozsadnych osob najlepiej z wlasnym dochodem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum