jaki jezyk obcy mieliscie w szkolach i co wam z tego zostalo , lub czy uczycie sie prywatnie jakiegos??
wiec ja od 2 klasy podstawowki niemiecki tez prywatnie no i jako codziennosc
potem 4 lata angielski szkola tez prywatnie i czasami uzywam go tutaj w pracy i w domu
troche czeski , ruski
Dwa jezyki zostaly mi do dzis i uzywam , a jak tam uwas ??
Wysłany: 2005-02-28, 16:26
Ja mam szczescie bo ( nie chce sie chwalic) umiem mowic w 3 jezykach biegle. Dlaczego pisze ze mam szczescie? Dlatego ze potrafie sie uczyc jezykow z latwoscia. Moim mazeniem jest umiec mowic po chinsku. Obecnie ucze sie alfabetu koreanskiego (jeden z najlatwiejszych na swiecie, zwany popularnie "Alfabet jednodniowy") dlatego ze jest bardzo latwy i mozna sie go nauczyc bez problemu w 1 tydzien. Sa ludzie ktorzy juz po 1 dniu umieja praiw caly.
_________________ Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć milionów to statystyka.
Podstawówka: ruski , ogólniak: angielski - podstawowy (3g/tydz.), niemiecki - rozszerzony (5g/tydz.), łacina bo human (teraz się przydaje jak się czyta np. Sapka ale nie pamiętam już za dużo.). A po ogólniaku różnie... próbowałem walczyć sam z japońskim ale w końcu odpuściłem. Brałem się za hindi ale też poprzestałem na kilku lekcjach. Mam w domu podręcznik do gaelickiego ale nie wiem kiedy się za niego wezmę.
_________________ "This is happening for your pleasure, at your leisure
Use your evil, when you want..."
angielski-lo, studia i jakies prywatne - dogaduje sie dobrze
niemiecki - posdtawowa, lo - dogaduje sie slabiej ale ok
wloski-tyle co mnie mamuska uczyla i co mi sie chcialo uczyc czyli niewiele, bo mnie wkurza ten jezyk
hiszpnski - w najblizszych planach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum