nie powiem ci dokladnego rocznika moge powiedziec tyle chevrolet camato droga polowa lat 70-tych silnik na 99,9% ktoras wersja small block tzn v8 5 lub 5,7 litra pojemnosci , skrzynia zapewne automat , w tamtych rocznikach chyba juz nie montowali big block do takich aut ale nie jestem pewien ,big block to v8 7litrow poj , byla wersja 8,2 litra ale raczej do wiekszych aut
_________________ ja kudlaty durnowaty reperoje stare graty
który pracę dyplomową,obronił na 5,a umie w praktyce koło wymienić.
to nawet ja umiem wiecej
wymieniam samodzielnie żarówki, filtr powietrza i odswiezacz
oraz
potrafie zrobić tak, by ktoś inny za mnie to wszystko, a nawet więcej, zrobił
i tę umiejetność cenię sobie najwyżej
Kajsa,
ale zaczęłam cienko....oj.... jak prawdziwa blądinka
w nowym samochodzie coś mi stukało i stukało
pojechałam do salonu z pyskiem, że mi stuka
wzięli na warsztat
kazali przyjść za godzinkę
przychodzę, a tam na mój widok wszyscy pokładają sie ze smiechu
słyszałam: samochód jest, proszę pani, w pełni sprawny
nasi fachowcy umocowali pani apteczkę, likwidując w ten sposób przyczynę uporczywego stukania, gdyby w przyszłości.....itd
poleciałam na parking sprawdzić, jak ci fachowcy umocowali fachowo...
włożyli do kieszonki w bagażniku
a ja się zastanawiałam,
czy w tych kieszonkach nie mogłabym wozić zapasowych butów, parasolki....
teraz jestem fachura i mam tam : apteczkę, skrobaczki,WD40, srubokręt, obcęgi i klucz francuski
A wracając do tematu, to mnie się strasznie NIE podobają takie stare rupeiecie, pali to (bez kitu) tyle co nowoczesny czołg, nieekologiczny, osiągi zdecydowanie nieadekwatne do rozmiarów (pojemności) silnika. Jakby tak dobrze policzyć to byle miasteczko w USA pełne fanatyków tego złomu spala miesięcznie tyle paliwa co cała motoryzacja w Tokyo. Osobiście jestem zdecydowanie za nowoczesnymi konstrukcjami i to one właśnie mi się podobają, osobiście zdecydowanie wolałbym Toyotę Suprę, czy Nissana 350Z niż takiego amerykańskiego rupiecia, zrobionego bez gustu i umiaru.
kikus o gustach sie nie dyskutuje a co do osiagow to i takie rupiecie jak troszke zrobic silnik potrafia ladnie latac , ze small block-a bez problemu da sie wykrzesac 350 km , a to nie jest malo - do teg ow spalaniu nie ma ogreomniej roznicy w porownaniu z np toyota supra , supra nadrabia mala pojemnosc obrotami i turbem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum